Tilbud
café pyt, release, Afstande over vand, jens peter kaj jensen
Jens Peter Kaj Jensen: Afstande over vand

179,40 kr.

Afstande over vand udgivet 6. marts 2020. 370 sider. Hæftet.

Hårrejsende, horribel og underholdende læsning Litteratursiden

⭐️⭐️⭐️⭐️ Bogen er godt skrevet med en detaljetæthed der gør det tungt på den måde der er definerende for netop denne type litteratur. (…) henvender sig særligt godt til læsekredse. Kshdkbøger

Historien fungerer bare, karaktererne har dybde og autenticitet, og så er miljøbeskrivelserne meget sanselige og smukke (…)  På flere måder minder han mig i sin skrivestil om Kristian Bang Foss, især udmøntningen og opbygning af romanen og karaktererne, da der er et vældigt persongalleri, men ikke en karakter for meget. Men faktisk vil jeg sige, at ”Afstande over vand” er mere gennemført og helstøbt udformet, end f.eks. ”Frank vender hjem”. Bookhaul.dk

en blanding af tv-serien Landsbyen krydret med lidt Lykke-Per og antydningen af Dommedag Nu, og så kan man jo næsten ikke forlange mere. (…) Vi bruger ikke stjerne-hjerte-whatever-skalaer, når vi bedømmer her på Den smalle bog, men jeg har alligevel lyst til at kaste fem ud af seks flasker billig vodka i grusgraven Lorten. Den smalle bog

Afstande over vand

Afstande over vand er en storslået samtidsroman fra udkanten. Romanen handler om den midaldrende Tom, som efter mange år som succesrig erhvervs­mand i Boston vender hjem til sin hensygnende fødeby, Lille Fuglede på Vestsjælland. Her på egnen er jernbanen lukket for længst, og skraldemanden kommer kun hver anden uge.

Tom har en ambitiøs plan for re­gionens udvikling – et grønt og kultu­relt vækstcentrum. Til at begynde med går det som en drøm, trods savnet af børnene på den anden side af oceanet. Snart viser landsbyen sig dog fra sin mørkere side, og Tom må kæmpe med sig selv, sin fortid og egnens magthie­rarkier.

Afstande over vand indfanger på eksemplarisk vis Danmark i sine helt mørke og lyse afkroge og tegner et skarpt portræt af den idealistiske Tom og resten af egnens karakterer som ejendomsmægleren Store Mogens og originalen Reinar-mundtøj. En morsom, rørende og dyster roman med højspændt socialt drama og poetiske skildringer af Danmarks udkant. Første af to bind.

Om Jens Peter Kaj Jensen

Jens Peter Kaj Jensen (f. 1965) er uddannet fra Forfatterskolen i 2007 og cand.phil. i filosofi. Han debuterede med romanen Sofa (Anblik, 2007) og har bl.a. udgivet novellesamlingen Kig på damen (Gyldendal, 2010) og romanen Celeste (Solidaritets Forlag, 2013). Derudover er han medstifter af Selskab for Filosofi og Litteratur og har udgivet flere fagbøger. Som romanens hovedperson er Jens selv af fiskerslægt og har i kortere perioder arbejdet som fisker på Tissø ved Lille Fuglede. Fra 2011 bosat i Madrid.

Uddrag fra Afstande over vand

Der er to hundrede meter ubebygget land mellem de to Store Fugleder. Ved disse agre ville man dvæle og overveje, om ikke jorden kunne bruges bedre. Man ville få en tanke, det er sikkert, lade sig vildføre af områdets skønhed og tilsyneladende uafprøvethed, det nærmest uskyldige præg; jo, en storslået plan kunne undfanges i dette sårbare øjeblik. Så stod man her, uroligt hvilende først på højre, så på venstre. I grøften ville engstorkenæb og trævlekrone blomstre, det ville ikke gøre sagen bedre.

Var man hjemme på besøg, ja, var man en af disse udlandsdanskere, som plages af åbenbaringer, når de genser fødeegnen, kunne man fostre den berusende tanke, at man selv kunne være manden, hvorfor ikke?