Fabelagtigheder, Lars Emil Foder
Fabelagtigheder, Lars Emil FoderLars Emil Foder, LEF, Fabelagtigheder
Lars Emil Foder: Fabelagtigheder

149,00 kr.

FABELAGTIGHEDER. 78 sider. Paperback m. flapper. Omslag og forsidefoto: Rakel Thorning-Vater. Udk. 23. november 2018.

★★★★★ ”mildest talt fantastisk” – Kshdk.bøger

★★★★☆ “det er en af den slags bøger man kan tage frem mange gange, og hver gang få noget nyt ud af” – B for bog

“En charmerende genistreg, der kalder både latter og eftertænksomhed frem.” – Den smalle bog

“Sindssygt tankevækkende, afslørende og dybsindigt, lutret, helt og aldeles, for opdragelse og opbyggelige pointer. Leg med sproget? Ja, i den grad, og tak for det. Foder vender og drejer ordenes etymologi, jonglerer brillant med betydninger og bibetydninger, hvilket allerede titlen røber. Foder er ordarkæolog – og opfinder. (…) Jeg er fan og tripper allerede i køen til den næste bog af Lars Emil Foder, klar til at få revet menneskemasken af og vendt verden på hovedet”. – Litteraturmagasinet Standart, Søren R. Fauth

“Fortællingerne skaber en grænseløs og fantasivækkende indgang til vores verden og virkelighed, og efter bogens sidste side sad jeg med en følelse af, at Foder formår at fremdrage en form for magi, som vi tit overser i verden og i sproget.” – Modspor

“Til læsere, som leder efter et godt grin. (…) Det genkendelige vendes på hovedet og giver ahaoplevelser, der renser sproget for rutinens rustmærker.” – Lektørudtalelse

“Champagne, go home, den her bog outsprudler alt” – Forfatter Cecilie Lolk Hjort

Fabelagtige fabelagtigheder

Fabulerende, filosofisk, underholdende og poetisk. I Fabelagtigheder møder du så forskellige karakterer som det sentimentale egetræ, den sidste publikummer, en hornfisk og ikke mindst Overlegekammerat Døden, som måske egentlig er en pædagog, der hedder Jytte.

PAPIR

Et ark papir har 3 sider:
en forside, en bagside og en inderside
hvor dyr kan tale

Fabelagtigheder er Lars Emil Foders prosadebut og rummer historier, fabler, drømme, vittigheder, digte – eller kort sagt: Fabelagtigheder. På en bevidst og undersøgende måde leger teksterne med vores forventninger til genrer og virkeligheden. Det er rablende, lyriske og underholdende tekster, der reflekterer over vores verden. Intelligente, små fortællinger, som med humor og overraskelse fremdrager den magi, som vi tit overser i verden og i sproget.

RITUAL

Den, der gerne vil af med sin overtro, skal ved solopgang røre en flagstang med et firben. Hvis firbenet mister sin hale, er det et tegn på, at firbenet har mistet sin hale, og ritualet har virket. Hvis firbenet ikke mister sin hale, er det et tegn på, at firbenet ikke har mistet sin hale, og ritualet har virket.

Om Lars Emil Foder

Lars Emil Foder/LEF (f. 1980) er forfatter, sangskriver og musiker. Han debuterede i 2013 med den tværkunstneriske bog og plade Natatlas med sange, digte og grafik. Fabelagtigheder er hans prosadebut. Hans nyeste udgivelser er den tværkunstneriske serie Kun for idioter med sange og digte plus grafik af forskellige kunstnere.

Omslagsfotoet af Lars Emil Foder er en fortolkning af tarotkortet “The Fool” og er taget af Rakel Thorning-Vater i Botanisk Have.

*Fabelagtigheder er støttet af Statens Kunstfond og Dansk Forfatterforenings Autorkontoen.*