Anders Haahr Rasmussen, Det var ikke planen at købe kålroer
Kogebogsroman af Anders Haahr Rasmussenspis en bog, apollo bar, det var ikke planen at købe kålroer, Anders haahr RasmussenDet var ikke planen at købe kålroer, anders haahr rasmussenDet var ikke planen at købe kålroer, anders haahr rasmussen
Anders Haahr Rasmussen: Det var ikke planen at købe kålroer

199,00 kr.

Det var ikke planen at købe kålroer. 142 sider. Hardback. 199,95 kr. Udg. 26. marts 2018, 3. oplag.

Shortlistet til Munch-Christensens debutantpris

Weekendavisen: “Begavet, syrlig og charmerende”

Jyllands-Posten★★★★ “Anders Haahr Rasmussens skønlitterære debut om den evigt madlavende Amanda er velskrevet og interessant.”

kshdkbøger:  ★★★★★  “vanvittig interessant, og Amandas næsten følelsesforladte og overlogiske tilgang til livet gjorde at jeg med begejstring vendte side efter side”

Litteratursiden: Sjov og spidsfindig kogebogsroman om mad som eskapisme, nydelse, flugt og identitetsmarkør. Det er en charmerende historie, der er nytænkende på en vellykket måde.

Modspor: “Intelligent og medrivende kogebogsroman, som jeg på det varmeste kan anbefale.”

Bogblogger.dk: “Jeg er ret begejstret for bogen, der på mange måder er simpel og enkel, men også giver et kærligt portræt af en ung kvinde, der famler lidt rundt for at finde sig selv.”

Anettes Litteratursalon: “Spændende, anderledes og meget positiv læseoplevelse”

Det var ikke planen at købe kålroer

Kogebogsromanen handler om Amanda, som er først i 30’erne og bor alene i Brooklyn. Hendes liv drejer sig mest om kål, linser og krydderiblandinger, mens kærester, veninder og arbejde kommer i anden række. I sit køkken dissekerer Amanda sig selv og verden, når hun over gryderne snakker om alt fra sine forliste forhold over Foucault til prisen på flødeis. En vegetarisk kogebog og roman i ét, med mere eller mindre brugbare opskrifter, du også kan lave med lidt for gamle varer.

Amanda går på opdagelse i køleskabet. Hun finder hvidkål og marvkål. Hun leder videre.
”Hvad gemmer der sig i den her lille slikpose? Halløjsa, dem havde jeg da helt glemt.”
Hun vender tilbage med blomkålsblade og lidt grønkål, to løg og en gulerod. Guleroden er delvis dækket af mug.
”Den kan reddes,” siger Amanda og skærer de rådne stykker væk. På nuværende tidspunkt har hun ovnen fuld af tre squash, side om side, og ovenover et fad fuld af kål. Temperaturen er sat til nøjagtig 190 grader.
”Hvilket er for varmt til kålen og ikke varmt nok til squashen. Det er socialisme. Alt skal ødelægges lige meget. Fordi lighed er bedre end lykke.”

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist og forfatter og har senest udgivet En fandens mand på Gyldendal. Han har skrevet om alt fra tennis over prostitution til maskulinitet i Information og Zetland. Derudover arbejder han som radiovært og tenniskommentator. Det var ikke planen at købe kålroer er hans romandebut.