Mordet på Halland
Pia Juul: Mordet på Halland

249,00 kr.

En drilsk og tankevækkende bog i sproglig særklasse – Bibliotekernes anmeldelse

Ny udgave af Pia Juuls anmelderroste roman Mordet på Halland, der første gang udkom i 2009. I Mordet på Halland vågner forfattereren Bess en morgen ved at hendes kæreste Halland bliver skudt uden for deres hus.

“Således er Juuls roman en tekst, der sprudler af litterært overskud, samtidig med at den bruger krimigenrens skarptskårne stillads til at skære ind til benet af en påtrængende eksistentiel tematik. Alt sammen fremstillet med det tøvende forbehold over for eksistensen og den svidende, men ikke onde ironi over for medmenneskene, som Bess’ perspektiv garanterer. Det er ikke bare dødsens alvorligt, det er også klukkende morsomt. Det er ikke bare sprogligt suverænt, det er også elementært spændende.” Lilian Munk Rösing, Information

Udg.dato: 19.04.2021
Antal sider: 172, hæftet

Forlægger Christel Sunesens læsning i serien REPREMIERE:

“Her er en god nyhed! Pia Juuls fantastiske roman ‘Mordet på Halland’ kan nu høres som digital lydbog, indlæst af Pia Juul i 2010. Find den, hvor du plejer at lytte til lydbøger, fx Ereolen.

Det er dybt rørende at lytte til Pias sjælfulde oplæsning af den mesterlige anti-krimi ‘Mordet på Halland’. Jeg læste romanen for et års tid siden og var fuldstændig slået bagover. Sproget, handlingen, kompositionen, genregrebene – så overlegent og så legende på samme tid. Romanen modtog med rette Danske Banks Litteraturpris og fik de flotteste anmeldelser, bl.a. skrev Lilian Munk Rösing i Information: “Det er ikke bare dødsens alvorligt, det er også klukkende morsomt. Det er ikke bare sprogligt suverænt, det er også elementært spændende.” Lige præcis!

Romanen blev oprindelig udgivet af forlaget Tiderne Skifter i 2009 og udkom året efter som fysisk lydbog indlæst af Pia Juul. ‘Mordet på Halland’ kom i 2. udgave på Asger Schnacks Forlag i 2021 og er nu også udkommet på forlaget Ekbátana som digital lydbog. 

OM REPREMIERE: Jeg genlæser eller nylæser bøger udgivet på Asger Schnacks Forlag, som jeg har overtaget på Ekbátana 1. januar 2023. Følg med og bliv opdateret på de litterære skatte, og få tilbud på bøgerne i deres repremiereuge. Hav tålmodighed, det kan godt tage lidt tid, før jeg har læst de mange gode bøger.”