Christel Sunesen, forlaget Ekbátana, Lille bogdag, Mikrofest
27. december 2017
“Jeg synes, de bøger, jeg udgiver, fortjener at være i verden”

Broadly har et juletema om litteratur og har i den forbindelse interviewet Christel Sunesen, som har forlaget Ekbátana. 

I Danmark udgives mere kvalitetsskønlitteratur end nogensinde før, og det skyldes i høj grad en lille gruppe passionerede ildsjæle i den litterære undergrund. Broadly har mødt Christel Sunesen, der ene kvinde kører forlaget Ekbátana.

”Det var faktisk allerede min drøm at blive forlægger, da jeg gik i syvende klasse. Jeg var virkelig en litteraturnørd,” fortæller hun. ”Jeg så nok mere noget med nogle bonede gulve, Chesterfield-møbler og store kontorer, end hvad der er realiteten i dag, men det var der, det startede.” Christel Sunesen overvejede kortvarigt at forfølge en mere traditionel karrierevej i den etablerede forlagsbranche, men i sidste ende, understreger hun, har det altid været vigtigt for hende selv at træffe de vigtige beslutninger.

”Jeg synes, der er meget spændende litteratur, som ikke får nok plads,” siger hun om sin mission med forlaget. ”Jeg udgiver bøger, der på den ene eller anden måde leger med genrer eller humor. Der skal altid være dybde, men spændingsfeltet mellem eftertænksomhed og humor er vigtigt for mig. Sproglegen og alt det knitrende.”

Uddrag – du kan læse hele artiklen på Broadly Danmark. Læs mere om alle bøgerne her.