Munch-Christensens debutantpris
16. september 2018
Shortlistet til Munch-Christensens Debutantpris

Stort tillykke til Anders Haahr Rasmussen og hans kogebogsroman Det var ikke planen at købe kålroer , som er shortlistet til den prestigefyldte Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. Prisen uddeles d. 28. september, og du kan læse mere om de seks debutanter og prisen på Litteratursiden.

Charmerende og nytænkende bog

Litteratursiden.dk har så fint skrevet om kogebogsromanen, at det er “en både charmerende, ironisk og nytænkende bog”. “Gennem korte, letlæste kapitler følger vi Amanda, der bor New York og prøver at skrive afhandling og ellers dater, drikker (lidt for meget) og, ja, laver mad. Efter opskriften i hvert kapitel kommenterer hun maden, sit liv og verdens gang. Den på en gang humoristiske og alvorlige genrehybrid problematiserer på dens egen beskedne måde tidens forbrugssamfund og viser, hvor svært det at leve politisk korrekt.”

5 ud af 6 bøger fra de små forlag

Særligt ved bøgerne til debutantprisen i år er, at hele fem ud af de seks bøger kommer fra små forlag, og som Litteratursiden skriver, så viser det “den tydelige tendens til at stadig flere af de mere eksperimenterende debutanter udkommer på små forlag.” De to andre små forlag er Forlaget Korridor med Theresa Salomonsens Kast himlen i havet og hele tre debutanter fra Gladiator. 

Om Munch-Christensens debutantpris

Debutantprisen er på 50.000 kr. og uddeles til 2 forfattere den 28. september kl. 16.00 på Vejle Bibliotek. Prismodtagerne offentliggøres samme dag. Bag legatet står Vejles boghandlerpar Bodil og Jørgen Munch-Christensen. Prisen uddeles hvert år til to yngre forfattere, der har haft en lovende debut. Prisen blev uddelt første gang i 2006. Tidligere modtagere er bl.a: Kim Leine, Asta Olivia Nordenhof, Hanne Højgaard Viemose, Caspar Eric og Andreas Pedersen. Juryen består af litteraturprofessor Anne-Marie Mai, litteraturkritiker Lars Bukdahl, fondsbestyrer Mogens Thyssen, chefredaktør for Litteratursiden, Lise Vandborg, og bibliotekarerne Joan Høeg og Else Zakarias fra Vejle Bibliotek.