Digtspillekort, drømmebøger
1. april 2020
Drømmebøger: Open call til digt-spillekort

I anledning af udstillingen DRØMMEBØGER på Den Sorte Diamant er der open call til at indsende digte eller korte prosatekster til forlaget Ekbátanas bidrag på udstillingen. Deadline 30. april.

Drømmebøger på Den Sorte Diamant

Forlagets ”drømmebog” er en antologi med nye tekster af danske forfattere, men i stedet for en klassisk bog bliver de trykt på spillekort. På hvert kort fra 1-10 i de fire farver vil der altså stå en tekst, så der vil i alt er 40 tekster a 20 forfattere. Billedkortene udformes af kunstner Rakel Thorning-Vater.

Spillekortene udstilles på Den Sorte Diamant fra d. 25. juni til d. 26. august (der tages forbehold for, at udstillingen muligvis rykkes frem) og bliver trykt i 5-10 eksemplarer. Her vil man som besøgende kunne spille med kortene, lægge kabaler og naturligvis læse digtkortene.

Tanken er at flytte lyrikken ud til andre dele af vores verden, der hvor vi leger mere og ikke tager tingene så højtideligt, der hvor vi er fælles om ordene. Det er et ønske om at bringe lyrikken ind i legen, ind i hverdagen og ind i fællesskabet.

Kriterier for digt-spillekort

  • Send mellem 3-8 tekster.
  • Teksterne må ikke være udgivet andre steder.
  • Teksterne må være på maks. 10 linjer og maks. 25 anslag pr. linje (inkl. mellemrum). Hvis prosa maks. 250 anslag i alt (inkl. mellemrum).
  • Teksterne må meget gerne have et tal fra 1-10 i sig selv, så de matcher spillekortet, forholde sig til kulørerne og/eller handle om spillekort, men det er ikke et krav.

Deadline for digt-spillekort

Tekster skal sendes til forlaget@ekbatana.dk senest d. 30. april. Skriv ”Spillekort” i emnefeltet. Du får svar senest d. 6. maj.

Honorar

Forlaget kan desværre ikke på nuværende tidspunkt give honorar, da budgettet er på 4.000 kr., som går til grafiker og tryk. Forlaget søger til august Kunstfonden om støtte til en egentlig udgivelse, og i så fald vil hver forfatter få et honorar på 300-500 kr.

Om Drømmebøger

I samarbejde med Forening for Boghaandværk kuraterer Mikrofest og Lille Bogdag udstillingen DRØMMEBØGER på Den Sorte Diamant i perioden 25. juni-26. august. Her deltager 16 mikroforlag, som hver giver deres bud på en ”drømmebog”. De deltagende forlag er:
Arkiv for Detaljer
Asger Schnacks Forlag
Asterisk
Baggaardsbaroner
Ekbátana
Gladiator
Korridor
Kronstork
LESEN
OVO Press
Silkefyret
Space Poetry
Uro
Virkelig
Wunderbuch