Kulturen på p1, Mikrofest, Ekbátana, Christel Sunesen
8. januar 2020
Kulturen på P1: reportage fra Ekbátanas stue

Kulturen på P1 har lavet en reportage hjemme hos forlægger Christel Sunesen om arbejdet på mikroforlaget Ekbátana, om Mikrofest, de små forlag, debutanter og markedsvilkår.

Lyt til Kulturen på P1

Du kan høre interviewet her, og det varer ca. 12 minutter. Christel Sunesen fortæller bl.a. om arbejdet på forlagets nyeste bog, På Jupiter findes fortiden ikke – en helt unik udgivelse med digte af Søren R. Fauth og håndindlagte fotografier af Frej Rosenstjerne, og hun fortæller om den kommende online boghandel Mikrofest, som Lars Emil Foder og hende står bag – en boghandel kun for mikroforlag, som åbner til april. Og en helt masse andet!

Det særlige ved mikroforlag

I reportagen fra Ekbátanas stue får du et godt indblik i, hvordan et mikroforlag arbejder. Netop i stuen – og med en udgivelse, hvor Christel Sunesen selv sidder og sætter fotografier ind i bøgerne med fotohjørner. Mikroforlæggeri giver sjældent overskud, og de fleste mikroforlæggere har også et andet arbejde, hvor de tjener penge. Men ved at slå os sammen kan vi forhåbentlig ændre på den virkelig og komme bedre ud til læserne. Det er den udfordring, som bl.a. Mikrofest skal være med til at løse.