Verdenshjertet
12. december 2022
Verdenshjertet nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2022

Vi er overvældede og meget taknemmelige over al den rosende omtale og opmærksomhed, Viggo Bjerrings Verdenshjertet har fået og nu får i overflod med denne flotte nominering til Weekendavisens Litteraturpris. Usigeligt stort tillykke til Viggo!

Vi håber vildt meget, du vil stemme på Verdenshjertet – tænk hvis en spekulativ debutroman udgivet på et mikroforlag rent faktisk vinder! Lad os lave en verdenshjertekærligstorm.

Verdenshjertet er indstillet af Klaus Rothstein, og han skriver som begrundelse:

“I en nutidsnær fremtid får en digital daglejer i den kapitalistiske økonomis prekariat en stor opgave som ghostwriter. Den verden, vi kender, er blevet til et selvmultiplicerende simulationsprodukt med et organisk hjerte, og uvist af hvilken grund befinder dette verdenshjerte sig dybt nede under Roligheds Allé i Espergærde. Men hjertet er i krise. Der er opstået en systemfejl, og den store stilstand nærmer sig.

Verden er en halshugget høne, der løber forvildet rundt i den originalt opfindsomme og velskrivende Viggo Bjerrings rablende fortælleeksperiment, som tillige rummer god gammeldags social indignation og sej kapitalisme- og teknologikritik. Dermed bliver den en atypisk, interessant og intelligent politisk roman, der forvrænger (kvasi)videnskabsthrilleren til en slags magisk realisme, hvor al logikbrist virker logisk. Suverænt gådefuld, udfordrende, samfundssatirisk og mystisk.”

WOW & kæmpetak!

Stem på Verdenshjertet her (kræver abo).