tre hvide droner
Cecilie Lolk Hjort: Tre hvide droner

199,00 kr.

Tre hvide droner udkommer 26. august 2023. 96 sider, hæftet.

en hyldest til poesiens og ordenes provokationer – Modspor

Tre hvide droner er et poetisk leksikon om alt fra drager og duer til horoskoper og solnedgange. Leksikonet er opdelt i de tre kategorier Arter, Mennesker og Ting, hvor menneskets og naturens intime og smertefulde forhold undersøges fra legende og provokerende vinkler.

Træ subst. -et, -er, -erne 

Når jeg dør, så begrav mig under et træ i fattig jord. Et sultent træ spiser gerne de dyr, der dør i dets skygge. Rødderne gror hen til og ind igennem lemmerne, så de kan optage de næringsstoffer, der frigives, efterhånden som dyret forfalder. I Finland har man fundet en birk, hvis rodsystem efter at have levet af en død elg i mange år nu perfekt markerer dens forsvundne form. Sådan og på ingen anden måde vil jeg udødeliggøres: Ved langsomt at blive tegnet med en anden organismes livsblod.

Poetisk leksikon om drager, droner, duer etc.

”Drager findes næsten.” Sådan åbner Tre hvide droner – et poetisk leksikon om alt fra droner og duer til realitystjerner og solnedgange. Leksikonet er opdelt i de tre kategorier Arter, Mennesker og Ting, hvor menneskets og naturens intime og smertefulde forhold undersøges fra legende og provokerende vinkler. En humoristisk, tankevækkende og poetisk bog, som især behandler vores forhold til naturen og hinanden, til klima og identitetspolitik, på overraskende måder.

Bagerst i bogen er en fyldig bibliografi, som viser Cecilie Lolk Hjorts helt særlige research med referencer til alt fra Attenborough og Rilke til Pinocchio og Bistro Panpan i Zoologisk Have.

Cecilie Lolk Hjort (f. 1984) debuterede i 2006 og har udgivet både kortromaner, bogobjekter og digtsamlinger. Tre hvide droner er hendes tredje poetiske leksikon, og i serien er tidligere udkommet Noahs ark (2010) og Sputnik 2 (2016). Om dem skrev anmelderne bl.a.:

🖤🖤🖤🖤“underholdende og overrumplende præcist minileksikon” – Mikkel Bruun Zangenberg, POLITIKEN

 ★★★★★★ Jeg bliver inviteret til en leg med det danske sprog (…) alt sammen i en særdeles vellykket vekselvirkning mellem eftertænksomhed og humor.” – MODSPOR

 “I Sputnik 2 kastes sprogets normale system op i luften og helt ud i andre himmelrum, hvor overraskende sammenhænge har mulighed for at opstå.” – FLORET