Cecilie Lolk Hjort, Sputnik 2, poetisk leksikon
Cecilie Lolk Hjort: Sputnik 2

149,00 kr.

Ikke på lager

UDSOLGT. Sputnik 2 er et poetisk leksikon om alt fra nougatmus over elskegopler til professorterninger.

Modspor: ★★★★★★
“Jeg bliver inviteret til en leg med det danske sprog (…) alt sammen i en særdeles vellykket vekselvirkning mellem eftertænksomhed og humor.” 

Bogrummet.dk: ★★★★★
“Et fint lille værk som er stort i sit indhold”

Den smalle bog: “en fabelagtig og meget gennemført digtsamling.”

Floret: “I Sputnik 2 kastes sprogets normale system op i luften og helt ud i andre himmelrum, hvor overraskende sammenhænge har mulighed for at opstå.”

Lektørudtalelse: “En underfundig og dybt underholdende bog, hvor specielt humoren og sproget er i særklasse.”

Sputnik 2

Sputnik 2 er et præcist, legende og skævt leksikon om alt fra nougatmus over elskegopler til professorterningen. Titlen henviser til det første rumfartøj med et levende dyr om bord, hunden Laika, som også ses på omslaget – og til, at Sputnik 2 er Hjorts andet poetiske leksikon, hvor det første, Noahs ark (2010), blev beskrevet som et “underholdende og overrumplende præcist minileksikon” af Mikkel Bruun Zangenberg i Politiken.

Leksikonet er opdelt i de tre kategorier Arter, Mennesker og Ting, hvor menneskets og naturens intime og smertefulde forhold afdækkes fra overraskende og provokerende vinkler. Den fyldige bibliografi med alt fra Lady Gaga over Platon til Attenborough viser, at dette virkelig er et leksikon, men bestemt også et poetisk et af slagsen.

Alt i alt en underholdende, vild og tænksom læseoplevelse.

Om Cecilie Lolk Hjort

Cecilie Lolk Hjort (f. 1984) debuterede i 2006 med brevsamlingen Små eksplosioner – Breve fra Josef. Efterfølgende har hun bl.a. udgivet det poetiske leksikon Noahs ark (2010), punktromanen 69 (2011) og bogobjektet Paranoiadigt (2013).

Cecilie har også lavet en udstilling over sine poetiske leksika, Wunderkammer, som du kan læse mere om her.