21. september 2019
Interview med forlægger Christel Sunesen

Frederiksborg Amts Avis har interviewet forlægger Christel Sunesen og forfatter og musiker Lars Emil Foder om deres forhold i anledning af litteraturfestivalen Ordet er løs. De mødtes i Hillerød for 20 år siden, hvor de sammen startede en digterklub, og resten er, som man siger, historie.

Et par citater

Hele artiklen kan læses på Frederiksborg Amts Avis, men her er et par citater fra Christel Sunesen og Lars Emil Foder om deres passion for litteraturen, mikroforlagene og det gode ord.

Christel Sunesen

Der er ingen tvivl om, at det er de små uafhængige forlag, vi brænder for. Jeg lever af de andres ord, og jeg synes, at det er noget af det mest enestående. At redigere er at lade teksten blive den bedste udgave af sig selv. Det synes jeg virkelig, er fantastisk at få lov til. Det, man håber, er, at læseren kan få en ny oplevelse af verden. Det er det, jeg håber, hver gang jeg udgiver

Og derfor håber vi også at skabe oplevelser med litteraturen og åbne op for de her forestillinger. Vigtigst af alt, handler det om give oplevelser. Der er så meget godt, som ikke er svært

Lars Emil Foder

Det er synd, at mange ser litteratur som en kode, der skal brydes. Selvom bogen ofte er noget, vi oplever alene, så kan den gøre meget for fællesskabet. Den skaber en mulighed for at være sammen på en dyb måde, og den kan skabe en dyb genkendelse. På den måde kan bogen næsten blive et hus, som vi kan gå ind i.

Ordet er Løs

Du kan møde forlægger Christel Sunesen og forfatter Lars Emil Foder til litteraturfestivalen Ordet er Løs d. 5. oktober på Hillerød Bibliotek. Lars Emil læser op, Christel står med sin forlagsstand og interviewer også 3 andre mikroforlæggere om processen fra manuskript til bog. Du kan også opleve udstillingen Send til Tryk!, som bl.a. viser en masse cutaways fra arbejdet med Lars Emil Foders bog Fabelagtigheder.

PS. Besøg Café Pyt!

Billedet i artiklen er taget på den skønne Café Pyt, Borgbjergsvej 52, 2450 Khb SV – en eminent café og ikke mindst også boghandel for mikroforlagene, tag et smut forbi.