28. marts 2023
Repremiere #2: Dina “hud så blød”

Repremiere #2: Dina “hud så blød”

2. bog i Repremiere er debutdigtsamlingen “hud så blød” af Dina. Den udkom i 2022 på Asger Schnacks forlag, og dens vide sider spejler smukt digtsamlingens vidde: Her er plads til mennesker! Ord fletter sig ind og ud af hinanden i konstant nye betydninger, der skal læses langsomt, der skal læses hurtigt, der skal læses højt.

Og prosadigtene er vilde. Her er selv genbrugsstationen og gødningsbillen poetiske – vidste du fx at gødningsbillen bruger Mælkevejen som vejviser? Brug “hud så blød” som vejviser, og du er sikker på at fare både ømt og skønt vild, se bare teksten “Når du kommer” på billedet.

I Information skrev Erik Skyum Nielsen så flot, at det er en “overbevisende og stilsikker debut (…), som kalder på opmærksom og lydhør (op)læsning”. Ja!

Få digtsamlingen til ca. 143 kr. i forårstilbuddet: https://ekbatana.dk/butik/dina-hud-saa-bloed/

Kh Christel

OM REPREMIERE: Jeg genlæser eller nylæser bøger udgivet på Asger Schnacks Forlag, som jeg har overtaget på Ekbátana 1. januar 2023. Følg med og bliv opdateret på de litterære skatte, og få tilbud på bøgerne i deres repremiereuge. Hav tålmodighed, det kan godt tage lidt tid, før jeg har læst de mange gode bøger!

Fotokredit: Lærke Posselt